Acupunctuur

Wie precies de uitvinder is of wie het als eerste schriftelijk heeft vastgelegd is niet bekend. De Chinezen hebben in de loop van vele eeuwen wel alle effecten van (per ongeluk) geprikte punten genoteerd en uitgewerkt tot een heel systeem om de volledige mens te behandelen. Het meest geraadpleegde en geciteerde werk dat hierbij ontstaan is, is “Huang Di Nei Jing” (the Yellow Emperor’s Classics of Internal Medicine). 

Hoe werkt acupunctuur
Het hele systeem is gebaseerd op transportbanen (meridianen) die het lichaam doorkruisen en zorgen voor alle nodige (vloei)stoffen en energie om het chemische en fysieke proces van het lichaam aan te sturen. Door een naald te prikken in een acupunctuurpunt word op die specifieke meridiaan een reactie veroorzaakt. Dit acupunctuurpunt en de te veroorzaken reactie worden zorgvuldig gekozen om het lichaam te stimuleren om weer de juiste fysiologische en chemische reacties te geven die het nodig heeft. 

Acupunctuur kan door naalden te plaatsen het lichaam vertellen waar meer of minder bloed, energie, reparerende cellen nodig zijn.  De locatie van die naald is in de loop der eeuwen door ervaring bepaald. De naald heeft een reactie op de chemische processen in het lichaam en kan hiermee de klachten aanzienlijk verminderen.

De naalden die gebruikt worden voor de acupunctuur zoals deze tegenwoordig word toegepast zijn per stuk steriel verpakt en voor eenmalig gebruik bedoeld. 

Erkenning van Acupunctuur als effectieve geneeswijze
Acupunctuur heeft voor veel verschillende klachten zeer mooie lange termijn resultaten laten zien. En dat maakt het een effectief en veilig alternatief voor de reguliere geneeskunde. In 2003 heeft de Wereld Gezondheidsorganisatie, de World Health Organization (WHO), acupunctuur als effectieve geneeswijze erkend. Omdat acupunctuur uitgaat van het zelfherstellend vermogen van het lichaam is deze geneeswijze geheel natuurlijk. Er is waarschijnlijk meer mogelijk met acupunctuur dan dat je nu denkt.

Maak een afspraak bij mij
Neem gerust vrijblijvend contact met mij op mocht je vragen hebben! Het haalt mij niets uit wat je vraag is, ik help je graag!